NIIN EI TARVITSE OLLA


Niin ei tarvitse olla.

[T 4 IV 1-5]

Jos et pysty kuulemaan Jumalan puolesta puhuvaa Ääntä, johtuu se siitä, että valintanasi on olla sitä kuulematta. Asenteillasi, tunteillasi ja käytökselläsi osoitat, että hyvin mielelläsi toki kuuntelet egon ääntä. Sitä sinä kuitenkin tahdot. Sen säilyttämiseksi sinä taistelet ja sitä sinä valppaasti varjelet. Mielesi on täynnä suunnitelmia egosi kasvojen säilyttämiseksi, etkä etsi Kristuksen kasvoja. Kuvastin josta ego yrittää katsoa kasvojaan, on todella himmeä. Miten se voisikaan pitää yllä olemassaolonsa temppua, ellei se käyttäisi kuvastinten apua? Mutta sinusta itsestäsi on kiinni, minne katsot löytääksesi itsesi.

Olen sanonut, että et voi muuttaa mieltäsi muuttamalla käytöstäsi, mutta olen myös sanonut - vieläpä monta kertaa - että voit muuttaa mieltäsi. Kun mielentilasi kertoo sinulle, että olet tehnyt väärän valinnan - ja niin on joka kerta kun et ole iloinen - silloin tiedä, että niin ei tarvitse olla. Silloin olet joka kerta ajatellut väärin jostakusta Jumalan luomasta lähimmäisestäsi ja katselet himmennetystä kuvastimesta egon tekemiä kuvia (Keho-olentoja.*). Ajattele rehellisesti, mitä sellaista olet ajatellut, mitä Jumala ei olisi ajatellut, ja mitä et ole ajatellut, mitä Jumala haluaisi sinun ajattelevan. Tutkiskele vilpittömästi sitä, mitä olet tehnyt ja vastaavasti jättänyt tekemättä, ja muuta sitten mieltäsi ajattelemaan Jumalan mielen mukaisesti. Sen tekeminen saattaa näyttää vaikealta, mutta se on paljon helpompaa kuin yrittää ajatella vastoin sitä. Sinun mielesi on yhtä Jumalan Mielen kanssa. Tämän tosiasian kieltäminen ja toisin ajatteleminen on pitänyt egosi koossa, mutta kirjaimellisesti pirstonut mielesi. Rakastavana veljenä olen hyvin huolissani mielestäsi ja kehotan sinua seuraamaan minun esimerkkiäni katsoessasi itseäsi ja veljeäsi ja näkemään molemmissa suurenmoisen Isän suurenmoiset luomukset.

(Älä katso kehoa, vaan sen ohi ja lävitse siihen, mitä sen takana on. Sen takana on meidän kaikkien yhteinen todellisuus, ikuinen Henki jossa olemme kaikki yhtä yhdessä ykseydessä Jumalan kanssa ja Hänen Mielessään.*)

Kun olet surullinen, tiedä, että niin ei tarvitse olla. Depressio tulee tunteesta, että sinulta on riistetty jotakin, jota haluat ja jota sinulla ei ole. Muista, että sinulta ei riistetä mitään muuten kuin omien päätöstesi kautta, ja päätä sitten toisin.

Kun olet ahdistunut, huomaa, että ahdistus saa alkunsa egon oikullisuudesta, ja tiedä, että niin ei tarvitse olla. Voit olla yhtä valppaana egon käskyjä vastaan kuin niiden puolesta.

Kun tunnet itsesi syylliseksi, muista, että ego on todellakin rikkonut Jumalan lakeja, mutta sinä et ole. Jätä egon "synnit" minulle. Juuri sitä varten Sovitus on olemassa. Mutta kunnes muutat mieltäsi niiden suhteen, joita vastaan egosi on rikkonut, Sovitus ei voi sinua vapauttaa. Kun tunnet itsesi syylliseksi, egosi on niskan päällä, koska ainoastaan ego voi kokea syyllisyyttä. Niin ei tarvitse olla.
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita